Elektrik elektronik eşyalar için rosh belgesi, Elektrik eşyalar ve elektrikli eşyalar üretilirken; çok sayıda kimyasal kullanılabiliyor. Elektrikli ve elektronik eşyaların yapımında kullanılan bu kimyasallar ekosisteme; çevreye zarar verebiliyor. Dolayısıyla elektrik ve elektronik eşyaların kullanım ömrü sonrası çevreye ve ekosisteme zararını önlemek amacıyla rosh testleri gerekmektedir.
Amaç elektronik atıkların çevreye karşı duyarlı şekilde imha edilmesini sağlayabilmektir. RoHS direktifi / ilgili mevzuatlar, Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının, Sınırlandırılmasına Dair Yönetmelik, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği.
Elektrikli ve elektronik eşya üretiminde kullanılan kimyasalların sınır değerleri / rosh belgesi mevzuat sınır değerleri;
Polibromürlü Bifenil (PBB) – %0,1
Polibromürlü Difenil Eterin (PBDE) – %0,1
Kurşun (Pb) – %0,1
Kadmiyum (Cd) – %0,01
Krom (Cr) – %0,1
Civa (Hg) – %0,1
Rosh belgesi hangi ürünler için düzenlenir?
Rosh belgesi hazırlanması için gerekli belge ve bilgiler nelerdir?
Rosh belgesi mevzuatı.
Rosh belgesini kimler düzenleyebilir?
HDN Chemical rosh belgesi, rosh belgesi danışmanlığı; rosh hakkında; rosh mevzuat ve yönetmeliği; elektrikli eşya mevzuatı, elektronik eşya mevzuatı, elektronik ve elektrikli eşya mevzuatı rosh danışmanlık, uluslar arası danışmanlık, elektronik eşyalar mevzuat danışmanlığı, rosh belgesi sınır değerler, elektrikli eşya kimyasal sınır değerleri
HDN Chemical firması; uluslarası alanda kimya, kozmetik, gıda, belgelendirme, kayıt ve bildirim hizmetleri sağlamaktadır. HHDN Chemical bünyesinde sektöründe öncü firmalara; son ürünün, üretim bandından piyasaya arz edilinceye kadar ki süreçlerinde görev almış çeşitli sektörlerde uzmanlaşmış profesyoneller tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir.